1
1

Καλώς ήλθατε στο πολιτιστικό μας κέντρο

«Αρχαίων Οίκος »
Ο Κήπος του Ιπποκράτη

Το πολιτιστικό κέντρο Αρχαίων Οίκος «O Κήπος του Ιπποκράτη» βρίσκεται στο Μαστιχάρι της Κω και αποτελεί μια πιστή αναπαράσταση ενός αρχαίου ελληνικού οικισμού του 5ου π.Χ αιώνα. Ειδικεύεται στην ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού τρόπου ζωής την εποχή που έζησε ο μεγάλος Έλληνας ιατρός Ιπποκράτης ο Κώος.

Αποτελείται από ένα Σπίτι ακριβές αντίγραφο της εποχής, μια Φιλοσοφική Στοά, ένα Πέτρινο Θέατρο, τους Κήπους με τα βότανα, το Μουσείο της Δήμητρας με τα αγροτικά εργαλεία, το Εγκοιμητήριο, τον Ναό και τον Αμπελώνα.

Η δημιουργία του Κέντρου έχει σκοπό την μύηση του επισκέπτη στις φιλοσοφικές και πνευματικές αναζητήσεις των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά και προπάντων με την Ιατρική τέχνη εκείνης της εποχής.

Ancient House
09/07/20

Αρχαίων Οίκος

Το αντίγραφο του Οίκου στον Κήπο του Ιπποκράτη είναι κατασκευασμένο πάνω στα πρότυπα των αρχαίων σπιτιών του 5 αιώνα π.Χ. Μπαίνοντας ο επισκέπτης στην αυλή συναντά το άγαλμα του Δια του Ερκείου. Εκεί ήταν και ο βωμός που οι αρχαίοι πρόγονοι έκαναν προσφορές στους θεούς, για να ζητήσουν βοήθεια και αφθονία. Ο Δίας προστάτευε τον οίκο όσο και η Εστία.…
Philosophers Arcade
08/07/20

Φιλοσοφική Στοά

Ο επισκέπτης μπορεί να δει μπαίνοντας στο χώρο μας, τη φιλοσοφική στοά. Είναι κτισμένη από τα άξια χέρια παλιών μαστόρων του νησιού, με πέτρα από το λατομείο της Κεφάλου και έχει ξύλινη σκεπή με παλιό κεραμίδι. Η τεχνική είναι αντίστοιχη με εκείνη των προγόνων μας και η λιθοδομή ακολουθεί την τεχνοτροπία της εποχής. Στο δυτικό τοίχο ανάγλυφα εκμαγεία με αρχαία…
The Gardens
07/07/20

Ο Κήπος

Ο Κήπος του Ιπποκράτη είναι βιολογικά πιστοποιημένος βοτανικός κήπος. Κατά την διάρκεια 10 χρόνων λειτουργίας του κήπου, στον χώρο μας έχουν φυτευτεί 2000 κυπαρισσάκια περιμετρικά, από μαθητές των σχολειών του νησιού. Στους κήπους μας μπορεί να βρει κανείς άγριους κέδρους που η ηλικία τους κυμαίνεται από 5 έως και 500 χρόνια. Οι κέδροι είναι προστατευόμενα είδη και την ηλικία τους…
Dancing Satyr Theater
06/07/20

Θέατρο του Ορχούμενου Σάτυρου

Στο θέατρο του Κήπου μας, το οποίο ονομάζεται «Θέατρο του Ορχούμενου Σάτυρου» και είναι πέτρινο, χωρητικότητας 80 ατόμων γίνονται οι παραστάσεις και οι εκδηλώσεις μας, με θέματα από την αρχαία Ελλάδα και πολιτιστικά δρώμενα που αφορούν τη παράδοση των Δωδεκανήσων και της Κώ. Μετά τα δρώμενα που διεξάγονται στο μικρό μας θέατρο ευχόμαστε να μπορέσουμε να δούμε τη ζωή με…
The Dreaming Medicine Room
05/07/20

Εγκοιμητήριο

Η Εγκοίμηση ήταν μια τελετουργική πρακτική, η κορύφωση μιας διαδικασίας του να κοιμηθεί κάποιος σε ένα ιερό χώρο με σκοπό να δεχτεί ένα αποκαλυπτικό όνειρο είτε για μαντικούς είτε για θεραπευτικούς σκοπούς. Η εγκοίμηση κυρίως είναι συνδεδεμένη με την Ιερή Ιατρική του Ασκληπιού και αντανακλά ευρύτερα την αντίληψη της αρχαιοελληνικής σκέψης για την έννοια της ίασης και της θεραπείας».
Demeters museum
04/07/20

Μουσείο της Δήμητρας

Το «Μουσείο της Δήμητρας», με τοιχογραφίες από αρχαία αγγεία και συλλογή από παλιά γεωργία μερικά από τα οποία έχουν βρεθεί στην περιοχή που βρίσκεται ο Κήπος τώρα. Σε αυτή την περιοχή οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν για ένα τσάι.
Altar
03/07/20

Ο Βωμός

Ο Βωμός είναι μια αναπαράσταση ενός αρχαίου ελληνικού βωμού, όπου οι αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν αρωματικά φυτά στη φωτιά που ήταν μόνιμα αναμμένη μπροστά από το άγαλμα του Θεού Ασκληπιού.
The Vineyard
02/07/20

Ο Αμπελώνας Έρως

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας ξεναγήσουμε στων αμπελώνα μας και να σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε το κρασί μας και μία ποικιλία κρασιών στον τόπο όπου παράγονται. Η Οικογένεια μας καλλιεργεί τον Αμπελώνα έκτασης 4 στρεμμάτων από το 2005 καλλιεργώντας  την ποικιλία 'Αγιωργήτικο" , ένα ερυθρό ξηρό κρασί διάσημο για τα πολύπλοκα αρώματα, την ισορροπημένη οξύτητα και τις ευγενείς…
The Temple
09/07/19

Ο Ναός του Απόλλωνα

Αυτός ο ναός είναι αφιερωμένος στον Απόλλωνα, τον Θεό της μουσικής, του φωτός, της προφητείας, των τεχνών και της θεραπείας. Κατά τους αρχαίους χρόνους, εκεί φυλάσσονταν τα αγάλματα και άλλες προσφορές στον θεό, και όπου γίνονταν οι λατρευτικές τελετουργίες, συμπεριλαμβανομένης της μαντείας.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΩΟΥ.

Ο Οίκος αποτελείται από δύο ορόφους και είναι πέτρινος, κατασκευασμένος από πέτρα του νησιού, η ξύλινη σκεπή φέρει παλιό κεραμίδι και τα έπιπλα είναι χειροποίητα αντίγραφα της εποχής. Τα σεμινάρια που διεξάγονται στον Οίκο καθημερινά είναι μαγειρικής, κεραμικής, φιλοσοφίας, αρτοπλασίας, γεωργίας, ψηφιδωτού και βοτσαλωτού. Η φιλοσοφική στοά, κατασκευασμένη και αυτή στα πρότυπα της εποχής με χειροποίητο βοτσαλωτό στο δάπεδο και ανάγλυφα αντίγραφα στους τοίχους, φιλοξενεί έργα τέχνης και βιβλιοθήκη.
Επίσης υπάρχει ένα πέτρινο θέατρο χωρητικότητας 80 ατόμων όπου γίνονται οι παραστάσεις. Οι χώροι δεν είναι μουσειακοί, έτσι ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει και να μετάσχει ενεργά στα δρώμενα του πολιτιστικού κέντρου μας. Εκτός από τα σεμινάρια που διεξάγονται στους χώρους του κέντρου, ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στους κήπους μας όπου τα βότανα, οι άγριοι κέδροι, τα αμπέλια και τα οπωροφόρα δένδρα βρίσκονται όλα σε αρμονία μεταξύ τους. Κανείς μπορεί να διδαχθεί βοτανολογία, βιολογική γεωργία και αμπελουργία ή απλά να ξεκουράσει το πνεύμα και το σώμα του σε ένα περιβάλλον που δεν υπέστη σχεδόν καμία επέμβαση. Η γη γύρω από το κέντρο είναι καταφύγιο άγριας ζωής και οι καλλιέργειες που υπάρχουν είναι βιολογικές . Το κέντρο μας είναι αφιερωμένο στη μεγαλοφυΐα των Ελλήνων φιλοσόφων και ο σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε όλοι μαζί, μέσα από τις διδαχές τους, σύγχρονους δρόμους που θα μας οδηγήσουν λίγο πιο βαθιά στην ουσία της ζωής και τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της προστασίας της φύσης. Καθημερινά σεμινάρια και συμπόσια είναι αφιερωμένα στο σκοπό αυτό.

Επισκεφθείτε τον Κήπο του Ιπποκράτη

Εισιτήριο Ενηλίκων

5

περιλαμβάνει τσάι από βότανα του ΚήπουΚάντε Κράτηση

Εισιτήριο Παιδιών 5-10

3

περιλαμβάνει τσάι από βότανα του ΚήπουΚάντε Κράτηση