Προστασία Περιβάλλοντος

Ο Κήπος μας, με μεγάλο σεβασμό στο περιβάλλον και την άγρια φύση, εθελοντικά συμμετέχει σε προγράμματα όλων των οικολογικών οργανώσεων στην Ελλάδα. Είμαστε μέλος στο δίκτυο εθελοντών για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Careta-Careta.

Επίσης συμμετέχουμε στη διάσωση & περίθαλψη άγριων ζώων και πουλιών και συνεργαζόμαστε με την Εταιρεία «Anima». Παράλληλα μέσα από τα προγράμματά μας στα σχολεία, έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο ανακύκλωσης, στο οποίο συμμετέχουν τα σχολεία της περιοχής και ως τώρα έχουμε καταφέρει να ανακυκλώσουμε 1 τόνο υλικών!

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά των σχολείων της Αντιμάχειας που καταφέρανε να συλλέξουν τα σκουπίδια μας για να έχουμε ένα καθαρότερο κόσμο!

Σεμινάρια Κεραμεικής

Η δημιουργικότητα και η φαντασία του ανθρώπου με τη χρήση των χεριών του και την αξιοποίηση των τεσσάρων στοιχείων της φύσης Χώμα – Νερό – Αέρας – Φωτιά, είχε σαν αποτέλεσμα τη γέννηση της τέχνης της αγγειοπλαστικής – κεραμικής.

Με τον όρο «κεραμική» εννοούμε τα αντικείμενα που έχουν γίνει από πηλό, διαμορφώθηκαν με διαφόρους τρόπους, στέγνωσαν και τελικά έγιναν σταθερά και αμετάβλητα κάτω από την επίδραση της φωτιάς. Η κεραμική υπήρξε μια από τις πιο διαδεδομένες τέχνες στην Ελλάδα λόγω της χρησιμότητάς  της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Σεμινάρια Zωγραφικής

Φτιάξτε το δικό σας έργο τέχνης και δωρίστε στον εαυτό σας ή στους φίλους σας, σαν αναμνηστικό!

Σεμινάρια Ψηφιδωτού

Μάθετε τεχνικές για διακοσμητικές εφαρμογές. Φτιάξτε το μοναδικό σας eco-trash art ψηφιδωτό από τοπικά φυσικά υλικά ή υλικά ανακύκλωσης!

Σεμινάρια Ψηφιδωτού & Bοτσαλωτού

Μάθετε τη μέθοδο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και οι Βυζαντινοί, για να δημιουργήσουν τα αριστουργήματά τους. Φτιάξτε τις ψηφίδες σας από κομμάτια μαρμάρου, χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά εργαλεία (σφύρα, άκμονα). Ακολουθείστε τις παραδοσιακές τεχνικές που ακόμα χρησιμοποιούν οι ντόπιοι τεχνίτες στα νησιά και δημιουργείστε υπέροχα βοτσαλωτά έργα.

Σεμινάρια Aρτοπλασίας

Ο άνθρωπος εξελίχθηκε πολιτισμικά όταν άρχισε να καλλιεργεί το στάρι και ύστερα από αυτό το προϊόν δημιούργησε το αλεύρι. Aπό αυτό ανακάλυψε το ψωμί, τη βάση της διατροφής σε όλο τον κόσμο.

Στον κήπο μας θα μάθετε να φτιάχνετε μόνοι σας ψωμί, πίτες, παραδοσιακά εδέσματα με το χωριάτικο παραδοσιακό τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες από τα αρχαία χρόνια έως και τις μέρες μας.

Παράλληλα κανείς μπορεί να μαζέψει τα αγαθά που βγάζει ο κήπος μας και να φτιάξει απλές συνταγές, αρχαίες και σύγχρονες.

Μέσα από τα σεμινάρια αρτοπλασίας και μαγειρικής ο επισκέπτης θα έρθει σε επαφή και με την αρχαία γνώση της θεραπευτικής αξίας των φυτών και την αξία που έχει για τη διατροφή και την υγεία μας.

Σεμινάρια Γεωργίας

Στο Πολιτιστικό μας Κέντρο καλλιεργούμε βιολογικά αμπέλια, ελιές, οπωροφόρα δένδρα και βότανα. Ο σεβασμός και η προστασία τη γης και της άγριας φύσης είναι απαραίτητος σε μια εποχή που η μόλυνση του περιβάλλοντος έχει οδηγήσει τον πλανήτη μας στην καταστροφή.

Σεμινάρια Boτανολογίας

Ο Κήπος του Ιπποκράτη διοργάνωσε με επιτυχία τη δημιουργία βοτανικού κήπου με τη βοήθεια του Δημοτικού Σχολείου Αντιμάχειας.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κήπου και φύτεψαν παράλληλα διάφορα είδη αρωματικών φυτών, όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μέντα, δυόσμο, απήγανο, ρίγανη, ήλιους κ.α.

Ο Κήπος βρίσκεται μέσα σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής και γύρω του βρίσκει κανείς άγρια αυτοφυή βότανα, όπως άγρια λεβάντα, ρίγανη, βάλσαμο αλλά και κέδρους και άλλα φαρμακευτικά φυτά.